3. aprill 2011

Kiri tädi Estrilt, linnuvaatlejalt

Eelmisel neljapäeval (23. märtsil)oli kümmekond kuldnokka Ojakülas. Vähemalt leidsid nad üles meie lindude toidumaja ja rasvapallid maitsevad neile ülihästi. Kirja juurde panen pühapäeval (27.märtsil) läbi köögiakna tehtud fotod kuldnokkadest. Algul sõi rahulikul üks kuldnokk, kuid siis läks rabelemiseks, kui teised ka tahtma tulid. Kui kõigi kõht juba natuke rohkem täis sai, söödi sõbralikult kolme-neljakesi koos ja isegi tihane sai rasvapalli maitsma tulla.


Veel lisan 11. märtsil samast aknast tehtud foto söögimaja juures passivast raudkullist. Tema on meil ürpis sagedane külaline. Veebruaris nägin ka värbkakku värvulisi passimas, kuid teda ei saanud pildile.


Esmaspäeva hommikul (28.märtsil) oli üksik kiivitaja Arapere teeotsa lähedal teel. Hiljem olen näinud neid Soosalu põllul ja eile ühte salka Albu kohal lendamas. Valge toonekurg peaks kohe kohale jõudma (või on juba jõudnud). Samuti metsvint ja punarind. Põldlõokesed peaksid ka kohal olema, kuid pole ise päeval väljas olnud ega juhtunud neid nägema. Sama lugu sookurega. Jänedal nägin 28. märtsil hallhaigrut. Veel käivad juba pikemat aega linnusöögimaja juures söömas 4-5 pasknääri. Mu töökaaslane avastas, et pasknäär sööb hea meelega kassitoitu.


Pasknäär sööb parajasti leotatud herneid. Pasknääride kohta veel niipalju, et tavaliselt neid talvel söögimajade juures näha ei ole. Aga ju on tänavune paks lumi nende toidusahvritesse (peidetud talvevarud) ligipääsu raskeks teinud. Täna saabus ka neljaliikmeline metsvintide grupp.

Piltide autor Ester Valdvee.

Kommentaare ei ole: